(0)

Danske fugle i skov, mark og mose

e-bok


"GrÄanden er langt den stÞrste af vore ferskvandsÊnder; hannen nÄr adskilligt over 1 kilogram i vÊgt, hunnen noget mindre. Det lÞnner sig ikke alt for indgÄende at beskrive en fugl, hvis ydre alle her i landet kender fra den tÊmmede form; kendte man ikke denne, og fÞrste gang blev stillet over for en grÄandrik, ville man nÊppe have ord nok for at skildre dens skÞnhed."

Den garvede og anerkendte ornitolog Otto Helms stÄr bag flere bÞger om fugleliv. "Danske fugle i skov, mark og mose" fortÊller om de bÄde mere og mindre kendte fugle, der lever i den danske natur. Otte Helms kommer ind pÄ fuglearter som spurve, drosselfugle, ugler og sneppefugle og fortÊller blandt andet om fuglenes levesteder, fÞde, yngelpleje og levevis. Bogen, der er fra 1930, giver et spÊndende indblik i, hvordan det danske fugleliv sÄ ud i fÞrste halvdel af det tyvende Ärhundrede.

Otto Helms (1866-1942) var en dansk overlĂŠge og ornitolog, der arbejdede i Danmark og GrĂžnland. Han havde en stor interesse for og viden om dansk og grĂžnlandsk fugleliv og udgav flere bĂžger herom. Han var med til at udgive og bidrage med artikler til "Dansk ornitologisk Forenings Tidsskrift" lige siden foreningens stiftelse i 1906.