(0)

Danskerne

e-bok


Ernst er vokset op i en familie, som har samarbejdet med tyskerne under besÊttelsen. Op til befrielsen er han og hans mor vendt tilbage til hjemmet ved Aabenraa, mens hans far stadig er hos soldaterne nordpÄ.

Da befrielsen endelig kommer i maj 1945, skaber det stor usikkerhed i det sÞnderjyske grÊnseland, hvor venner, bekendte og naboer nu stÄr frem pÄ hver deres side. Ernst selv kÊmper med en stor indre konflikt, og han mÄ endeligt gÞre op med sig selv, om han vil vÊre tysk eller om han vil vÊre dansk.

"Danskerne" er tredje, selvstĂŠndige bind i Gynther Hansens trilogi "GrĂŠnseland".

"GrÊnseland" er den sÞnderjyske forfatter Gynther Hansens beretning om Ernst, der vokser op i en tysksindet, og dermed Hitler-venlig, familie i tiden fÞr og under Anden Verdenskrig, og om de konsekvenser splittelsen mellem det tyske og det danske fÄr for ham senere i livet. "GrÊnseland" bestÄr af tre bind: "Hitler, min far og mig", "Soldaterne" og "Danskerne".

Gynther Hansen (1930-2014) voksede op i en tysksindet familie i VarnĂŠs nĂŠr Aabenraa i SĂžnderjylland. Op til og under Anden Verdenskrig sympatiserede hans far og hans storebror med Hitler og nazismen, mens Gynther Hansen selv valgte danskheden, og denne splittelse kom til at fylde meget i det senere forfatterskab.