(0)

De blodige gerninger

e-bok


"De blodige gerninger" fortÊller den tragiske og voldsomme historie om Israels kong David, der var sÊrligt udvalgt af Gud til at efterfÞlge kong Saul. Inden David kunne bestige tronen, mÄtte han besejre kÊmpen Goliat, men hans moralske prÞvelser begyndte fÞrst for alvor, da han var blevet kronet. Efter David var blevet konge, faldt han i unÄde ved at begÄ Êgteskabsbrud med Batseba. Kong Davids utroskab bliver begyndelsen pÄ hans moralske forfald, og den fÞr sÄ elskede og retfÊrdige konge bryder bÄde landets og Guds love pÄ det grusomste.

H.P. Jacobsens roman "De blodige gerninger" er efterfÞlger til "ØdelÊggeren gÄr forbi", hvor vi ser kong Sauls forfÞlgelse af kong David og hans mange forsÞg pÄ at forhindre den unge hyrdedreng i at opfylde Guds befaling om at bestige tronen.

Den danske forfatter Hans Peter Jacobsen eller H.P. Jacobsen (1892-1973) skrev en lang rĂŠkke romaner, sĂŠrligt i krimigenren. H.P. Jacobsen er endvidere kendt for at vĂŠre far til den folkekĂŠre forfatter Cecil BĂždker.