(0)

De gyldne pagoders land

ljudbok och e-bok


"Siden jeg fÞrste gang for en menneskealder siden besÞgte Burma og forelskede mig i dette skÞnne, charmerende land og dets smilende, sorglÞse befolkning, har jeg ofte drÞmt om engang at vende tilbage; men Ärene gik, og skÊbnen fÞrte mig mod andre kyster. Da drÞmmen nu er ved at blive til virkelighed, er jeg forberedt pÄ at mÞde et nyt Burma, et frit land pÄ godt og ondt, med lys og skygge, endnu skrammet og skÊlvende efter krigens ragnarok."

Aage Krarup Nielsens rejseskildring fra Burma er en personlig og hjertevarm historie fra et land, der endnu er stÊrkt prÊget af borgerkrigens rasen, med en befolkning, der stadig er lige gÊstfri og elskvÊrdig i et omfang, den berejste skibslÊge sjÊldent har oplevet. Han mÞder ilddansere med lÊber og tunge gennemboret af sÞlvspyd, gamle kvinder, der med stok i hÄnd bÊrer flere kilo af frugt i en bylt pÄ hovedet, og bÞrn, der i al fattigdommen og de frygtelige minder stadig formÄr at danse mellem de brune bambushytter.

Titlen er udgivet som et historisk dokument med datidens sprogbrug.

Aage Krarup Nielsen (1891-1972) var en dansk skibslĂŠge og forfatter, der er kendt for sine spĂŠndende rejseskildringer. Han udgav over 20 bĂžger om rejser til lande som Burma, Rusland og Karriol, hvor han mĂždte alt fra kannibaler til paradisfugle. Gennem sit liv blev Aage Krarup Nielsen tildelt en lang rĂŠkke arbejdslegater, blandt andet Gyldendals Boglegat, Kaptajn H.C. Lundgreens Legat og Statens Kunstfonds prestigiĂžse livsvarige ydelse.