(0)

De mindste quizzer 3

e-bok


“FORORD

Quizbogen er beregnet til 4-5-Ärige. De fleste bÞrn i denne alder synes, at det er spÊndende at svare pÄ spÞrgsmÄl, og de kan samtidig lÊre meget herved.

Bogen indeholder opgaver, der pÄ forskellig vis lÊgger op til sproglig op-mÊrksomhed og almen viden. Den beskÊftiger sig med emner der normalt tages op i bÞrnehave, dagpleje og i bÞrnenes hjem. Der tages i opgaverne hensyn til bÞrnenes sproglige og begrebsmÊssige udvikling.

“Man kan bruge quizbogen sammen med et enkelt barn eller i smĂ„grupper. SĂ„fremt man arbejder med en stĂžrre gruppe, kan det vĂŠre en god ide at dele bĂžrnene op i to grupper og lade dem konkurrere om at svare pĂ„ spĂžrgsmĂ„-lene. Det gĂžr ofte besvarelserne sjovere for bĂžrnene og opfordrer til samar-bejde med de andre bĂžrn.

Der er mange forskellige emner reprÊsenteret i bogen, og det kan nogle gange vÊre nÞdvendigt, at den voksne omformulerer eller uddyber spÞrgs-mÄlene, hvis bÞrnene ikke forstÄr dem umiddelbart. Som pÊdagog, dagple-jemor eller forÊlder/bedsteforÊlder vil man hurtigt opdage, at bÞrnene ved mere om nogle emner end om andre. Man kan sÄ bruge opgaverne til at fÄ en snak med bÞrnene om de emner, hvor sproglig bevidsthed eller paratvi-den mangler.

“Bogen kan bruges i bĂžrnehave, dagpleje, bĂžrnehaveklasse og i modtage-klasser med lidt ĂŠldre fremmedsprogede bĂžrn. Disse mangler ofte den ba-sisviden som danske bĂžrn har og kan ved at quizze fĂ„ afprĂžvet deres viden om danske sange, traditioner, ord og vendinger. Bogen kan ogsĂ„ bruges ved private fĂždselsdage eller i en hyggestund i det private hjem. I ferier og pĂ„ lange rejser kan bogen vĂŠre en adspredelse for forĂŠldre og bĂžrn.

Der er generelt ikke svarliste til spÞrgsmÄlene, da svarene forventes kendt af den voksne. Men hvor der hos nogle voksne kan vÊre usikkerhed om-kring svaret, er der dog med kursiv skrift markeret et svar ved siden af spÞrgsmÄlet.

God quiz!