(1)

De ni klokkeslag

ljudbok


Lord Peter Wimsey mÄ tilbringe nogle dage i en lille by i Sydengland. Kort efter sender prÊsten i byen bud efter Wimsey, da man har fundet liget af en ukendt mand pÄ kirkegÄrden.

Beboerne i en lille landsby bliver opskrĂŠmte. Hvem var den fremmede, og hvad har holdet af klokkeringere med dĂždsfaldet at gĂžre?

De ni klokkeslag er niende magelþse krimiperle i Dorothy L. Sayers’ serie om gentlemandetektiven Peter Wimsey. Den udkom oprindeligt i 1934.

Dorothy L. Sayers (1893 – 1957) var digter, skuespilforfatter, essayist og en af de fþrste kvinder, der k tildelt en kandidat grad fra det prestigefyldte Oxford University. Det er

dog fĂžrst og fremmest som krimi forfatter, hun er blevet husket af eftertiden. Hendes serie om den engelske aristokratiske detektiv lord Peter Wimsey nyder status som sofistikeret krimiklassiker og hovedvĂŠrk inden for den engelske gren af detektivromanen, der gĂ„r under navnet the Golden Age of Detective Fiction, som blomstrede fra 1920’erne og frem. Forfattere som Dorothy L. Sayers og Agatha Christie tog lĂŠseren med ind i en verden af sĂžvnige landsbyer og prĂŠgtige landsteder, hvor elegante detektiver op klarede rafinerede mordmysterier. Flere af hendes bĂžger er filmatiseret.


UpplÀsare: Gerda Andersen
LĂ€ngd: