(11)

De savnede hjerter

ljudbok och e-bok


En hjertegribende, medrivende fortĂŠlling om den ubrydelige kĂŠrlighed mellem en mor og hendes barn i et samfund, der er Ăždelagt af frygt og had.

TolvĂ„rige Bird Gardner lever et stille liv med sin kĂŠrlige, men ulykkelige far, en tidligere lingvist som nu ernĂŠrer sig som bogopsĂŠtter pĂ„ et universitetsbibliotek. Bird ved, at han ikke skal stille for mange spĂžrgsmĂ„l, aldrig mĂ„ stikke for meget ud, altid skal holde sig til. I ti Ă„r har loven om beskyttelse af ”amerikansk kultur”, der opstod i kĂžlvandet pĂ„ Ăžkonomisk usikkerhed og uro i samfundet, domineret familiens liv. Lovgivningen tillader at dissidenters bĂžrn kan tvangsfjernes, og biblioteker er blevet nĂždt til at fjerne bĂžger, der kan opfattes som upatriotiske, fra hylderne. Heriblandt er Birds mors digtsamlinger. Kinesisk-amerikanske Margaret forlod familien, da Bird var ni Ă„r gammel.

Bird har lÊrt at tage afstand fra sin mor og hendes digte. Han kender hverken til hendes arbejde eller forklaringen pÄ, hvorfor hun er vÊk, og han ved bedre end at spÞrge. Men da han modtager et brev med en kryptisk tegning, begynder hans sÞgen efter hende. Rejsen gÄr tilbage gennem de mange eventyr, hun fortalte ham som barn, via et hemmeligt netvÊrk af bibliotekarer, ind i tilvÊrelsen hos forsvundne bÞrn, og til sidst til New York, hvor en sidste modstand mÄske er, hvad der skal til for at forandringens vinde endelig blÊser.


UpplÀsare: Stine Stengade
LĂ€ngd: