(47)

De undvegne

ljudbok och e-bok


Tyskland, 1941: Da Inge og Felix fÞrste gang fÄr Þje pÄ hinanden, stÄr det for Inge lysende klart, at hun skal holde sig langt vÊk fra Felix. Hendes veletablerede og forstokkede forÊldre ville aldrig kunne acceptere, at deres lille datter dannede par med en jÞdisk arbejderklassedreng. Men det gÞr ikke deres fÞrste, forsigtige kys mindre betydningsfuldt. Det gÞr heller ikke Þjeblikket, hvor de bliver revet fra hinanden, mindre chokerende.

NÊste gang de fÄr Þje pÄ hinanden, er det tvÊrs over menneskehavet i en tÊtpakket koncentrationslejr. Men de ligner ikke lÊngere sig selv: Felix er nu iklÊdt fangetÞj og Inge gÄr arm i arm med sin nye, nazistiske mand.

Inge kunne ikke vide, at hendes fars partiloyalitet i yderste konsekvens ville komme til at betyde, at hun skulle indgÄ tvangsÊgteskab med en ondsindet nazist, der kun anser Inge som endnu et objekt, han kan kontrollere. Indtil nu har Inge vÊret en lydig og stiltiende hustru, men da hun ser Felix i lejren, gennemtÊsket og blodig, men fuld af mod, ved hun, at hun ikke kan tie lÊngere.

Hun mÄ redde ham. Koste hvad det vil.