(1)

Den aktive bestyrelse: - udvikler virksomheden og skaber konkurrenceevne

ljudbok


For mange bestyrelser i dag kigger bagud, er passive og bestÄr af medlemmer, der sidder for lÊnge. Lars Bo Hansen og Steen Ernland lÊgger ikke fingrene imellem, nÄr de beskriver de nÞdvendige forandringer, der skal ske, for at bestyrelserne i Danmark skaber mere konkurrenceevne.

I Danmark er der ca. 160.000 bestyrelsesposter i aktie- og anpartsselskaber fordelt pÄ lidt mere end 40.000 bestyrelser og besat af ca. 100.000 forskellige personer. Lars Bo Hansen og Steen Ernland giver konkrete rÄd til at Êndre sig fra en passiv bestyrelse, der mest finder fejl og spiller baglÊns, til en aktiv bestyrelse, som er vÊrdiskabende for virksomheden, kan finde ud af at fyre sig selv og medvirke til virksomhedens udvikling.

Til arbejdet med Den aktive bestyrelse har Hansen og Ernland interviewet 11 prominente bestyrelsesforménd, der efter forfatternes mening arbejder tidssvarende og professionelt – og har inkorporeret deres erfaringer i bogen: Ole G. Andersen, Thomas Thune Andersen, Niels de Coninck-Smith, Sþren Johansen, Jens Mo-berg, Klaus Nyborg, Marianne Philip, Michael Ring, Lone Fþnss Schrþder og Vagn Sþrensen.

Bogen tager konkret fat pĂ„ de nye omverdensbetingelser, bestyrelsens ”Hvem?” og ”Hvad?” og ikke mindst: hvordan man kommer videre frem. Bestyrelsesmedlemmer og -formĂŠnd kan desuden tage ”Bestyrelsestesten” og fĂ„ overblik over, hvilke omrĂ„der de har behov for at arbejde mere med.

IndlĂŠst af Henrik Hartvig JĂžrgensen 2015.