(0)

Den amerikanske dreng

ljudbok


England 1819. To gÄdefulde amerikanere ankommer til London, og kort efter finder en rÊkke tilsyneladende usammenhÊngende hÊndelser sted. En respekteret bank gÄr fallit, en mand findes dÞd pÄ en byggeplads, en anden forsvinder, og pÄ en tredjes dÞdsleje fuskes der med testamentet.

En forunderlig skÊbne knytter hver af disse hÊndelser til den amerikanske dreng, Edgar Allan Poe, hvis stedfar har bragt ham til England og sendt ham pÄ kostskole i den afsidesliggende landsby Stoke Newington.

Ind i begivenhedernes centrum hvirvles snart en ung lÊrer, Thomas Shield, som er tutor for den unge Poe og dennes bedste ven, Charles Frant. Draget mod Frants smukke, ulykkelige moder, bliver Shield fanget i det net af familieintriger, der lurer under overfladen i det ellers sÄ pÊne miljÞ. Og herfra fortÊller han om sin kamp for at forstÄ, hvad der sker, fÞr det ÞdelÊgger ham selv og hans kÊre.

Bogen er bĂ„de et litterĂŠrt mordmysterium og en gribende kĂŠrlighedshistorie – og hele affĂŠren afvikles i det stemningsfyldte miljĂž fra datidens London.

Fortéllertonen bérer arven fra 1800-tallets store mestre videre – men har samtidig et umiskendeligt aftryk af den engelske krimimester Andrew Taylors moderne nerve og overblik.