(0)

Den barmhjertige kyniker

e-bok


"Alt det, som virker hĂ„rdt og ufĂžlsomt, kan gĂžre hverdagen til en kĂžlig oplevelse. Det er sikkert den vigtigste grund til, at kynismen ikke stĂ„r Ăžverst pĂ„ listen over de ting, som vi elsker mest. Vi har det med at tage afstand fra den, der virker kynisk, og det er ikke nemt at skabe forstĂ„else for hende eller ham. PrĂžver man alligevel, er der god chance for at blive misforstĂ„et – og selv blive stemplet som en af slagsen."

Kynisme bliver ofte associeret med ufÞlsomhed, kulde og egoisme. I "Den barmhjertige kyniker" argumenterer filosof Per Betzonich-Wilken for, at der ogsÄ er positive ting ved kynismen, der gÞr det nemmere at leve et mere autentisk liv. Kynisme og fÞlsomhed behÞver ikke udelukke hinanden, men kan til sammen gÞre det mere muligt at vÊre sig selv i en verden, det ellers er svÊrt at navigere i.

"Den barmhjertige kyniker" er en filosofibog fyldt med rÄd og overvejelser, som langt de fleste vil kunne relatere til og bruge i deres dagligdag, livssyn og forhold til andre mennesker.

Bogen er oprindeligt udgivet i 1992.

"Den bedste humor er en bred accept af livet med alle dets modsĂŠtninger og muligheder. I den forstand er bogen fuld af humor – og derfor ler man gerne og ofte undervejs. Kan man forlange mere af en bog, der oven i kĂžbet gĂžr Ă©n en hel del klogere pĂ„ sig selv?"

Uffe Stenstrop, DR

Per Betzonich-Wilken (f. 1957) er en dansk forfatter og filosof. Han er uddannet i filosofi, kommunikation og pÊdagogik ved universiteterne i KÞbenhavn, Trier og Bochum og har udgivet en lang rÊkke bÞger om filosofi og etik i social- og sundhedssektoren. Per Betzonich-Wilken har ogsÄ udgivet romaner og artikler. GennemgÄende for hans forfatterskab er, at filosofien bruges konkret i dagligdagen og det enkelte menneskes livsanskuelse, ikke blot som akademisk disciplin.