(0)

Den bortkomne

e-bok


"FÞrst nu begyndte jeg at forstÄ, at Arnold, min ikke-dÞde bror, spillede hovedrollen i familien og havde tildelt mig en birolle. Jeg forstod ogsÄ, at Arnold var ansvarlig for, at jeg lige fra begyndelse var opvokset i en atmosfÊre forgiftet af skyld og skam. Fra den dag, jeg blev fÞdt, herskede der en fÞlelse af skyld og skam i familien, uden at jeg vidste hvorfor."

Under den dramatiske flugt under Anden Verdenskrig forsvinder den lille dreng Arnold fra sin familie. ForĂŠldrene tilgiver aldrig sig selv, og savnet og skylden kommer til at lĂŠgge sig som en tung dyne over livet for den lille sĂžn, der endnu er tilbage.

"Den bortkomne" er baseret pÄ Hans-Ulrich Treichels egen historie om den bror, der blev vÊk under Anden Verdenskrig, inden han selv blev fÞdt. Bogen er en af hans mest kendte og har vundet ham stor anerkendelse verden over.

"Hans-Ulrich Treichel skubber os tilbage til efterkrigsÄrene, til gruen, den rabiate flittighed, fortrÊngningen og glemslens blanke uvidenhed ... det er sÄ trist, at det er til at tude over, sÄ smukt, at det er til at grÊde over."

- Verena Auffermann, SĂŒddeutsche Zeitung

Hans-Ulrich Treichel (f. 1952) er en tysk forfatter og digter. Han debuterede som forfatter i 1979 og har siden udgivet en lang rĂŠkke romaner og digtsamlinger. Hans-Ulrich Treichel har vundet et vĂŠld af priser for sine bĂžger, hvoraf mange er blevet oversat til fremmedsprog.