(0)

Den danske historie. Bind 3

e-bok


Danmark har en lang og spÊndende historie, der strÊkker sig mange tusind Är tilbage i tiden. Gennem fire bind fortÊller Sven Skovmand om landets historie, helt fra dengang isen trak sig tilbage og gjorde det muligt for mennesker at slÄ sig ned i landet og op til det tyvende Ärhundredes verdenskrige og politiske spÊndinger og ind i det nye Ärtusind.

Tredje bind af "Den danske historie" fortÊller om tiden mellem Oplysningstiden i det attende Ärhundrede og slutningen af FÞrste Verdenskrig, der pÄ trods af Danmarks neutralitet, kom til at fÄ store konsekvenser for landet. Bogen beskriver ogsÄ den vanvittige kong Christian VII, hvis sindssyge satte enevÊlden pÄ prÞve, landboreformerne, der gavnede nogle dele af samfundet, men skadede husmÊndene katastrofalt meget, Danmarks rolle i Napoleonskrigene, de to slesvigske krige og tabet af Norge.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.