(2)

Den duftende have

ljudbok


"SÄ lad os da bringe det frem i lyset: sex! og religion! Lad os se, hvad det betyder, nÄr den duftende have bliver lukket ned af mÞrkemÊnd og hverken fÄr lys eller vand."

Naser Khader er i topform i denne kommenterede udgave af den ĂŠldgamle og stadig topaktuelle Den duftende have.

"Den formÞrkede seksualmoral i den muslimske verden er en af hovedÄrsagerne til bÄde den massive kvindeundertrykkelse, der finder sted, den enorme frustration, som eksisterer blandt muslimske mÊnd, og den aggressivitet, der i dag findes blandt de fundamentale islamister. Det er kravet om cÞlibat fÞr Êgteskabet og lÞftet om jomfruer i hobetal i paradis, som fÄr unge mÊnd til at blive martyrer for en jihadistisk sag. Det er nÞdvendigt at diskutere de paradokser og den dobbeltmoral, der prÊger islam."

Og det gĂžr Naser Khader sĂ„ her – veloplagt, humoristisk, personligt og med enorm indsigt og forstĂ„else for de kulturelle og religiĂžse forhold, der i dagens kaotiske verden gĂžr sig gĂŠldende.

Naser Khader (fÞdt 1963) er senior fellow ved Hudson Institute i Washington, USA, og har vÊret vÊrt pÄ radioprogrammet Arabiske stemmer pÄ DR P1. Som forfatter, foredragsholder og samfundsdebattÞr er han en ivrig stemme i debatten om islam, integration og religionens plads i samfundet.