(0)

Den falske greve

e-bok


Lis beder sin bror Jan om at kigge lidt nÊrmere pÄ den unge, lapsede grev Heinrich von Ofterdingen, der gÞr kur til hendes veninde, millionÊrarvingen Gyda Holm. SkÞnt Lis mener, at der er noget "muggent" ved greven, er Jan ikke meget for at blande sig i sÄdan en privat affÊre, men sÄ griber skÊbnen ind pÄ en hÞjst besynderlig mÄde. Jan og hans venner bliver hvirvlet ind i en lang kÊde af dramatiske begivenheder, juvelsvindlerier, en uhyggelig duel og hensynslÞse forbrydelser, men endnu engang viser de unge mennesker, at de kan hjÊlpe kriminalpolitiet, og en farlig bande bliver trevlet op.

Jan-bĂžgerne er skrevet af Knud Meister (1913-1989) og Carlo Andersen (1905-1970).

Knud Meister var uddannet journalist, og i lÞbet af hans mangeÄrige karriere nÄede han at vÊre tilknyttet en lang rÊkke dagblade og redaktioner, bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske Aftenavis og Time Magazine.

Carlo Andersen var krimiforfatter og udgav i 1940‘erne en rékke velfortalte krimier for voksne.

Sammen formÄede Meister og Andersen at skrive intet mindre end 81 Jan-bÞger i perioden 1942-1964.

Jan er ikke som drenge er flest – han er nemlig en fortrinlig detektiv, der opklarer alt fra juveltyverier til narkotikasmugling. Sammen med sin ven Erling og schĂŠferhunden Boy oplever Jan lidt af hvert. Og han mĂ„ ofte tĂŠnke hurtigt, hvis han skal komme helskindet hjem igen. Forbrydere er nemlig sjĂŠldent sĂŠrligt venlige over for mesterdetektiver ...

Serien om Jan er en klassiker inden for bĂžrne- og ungdomslitteratur.