(0)

Den forkerte krig

e-bok


USAÂŽs krig i Irak har indtil nu kostet mere end 1.800 amerikanske soldater og mellem 20.000 og 100.000 irakiske civile livet. USA har desuden vĂŠret i krig i Irak lĂŠngere tid, end landet var involveret i FĂžrste Verdenskrig. I Den forkerte krig sĂŠtter dansk-amerikaneren Carl Pedersen USAÂŽs involvering i Irak ind i en stĂžrre historisk sammenhĂŠng.

Udgangspunktet for bogen er den trang, USA siden sin oprindelse har haft til at ekspandere. Ekspansionen har altid tjent landets Þkonomiske interesser, men er ofte blevet retfÊrdiggjort ideologisk med forestillinger om USAŽs godhed og uselviske motiver. Derfor kan den amerikanske udenrigspolitik i det 21. Ärhundrede ikke blot betragtes som en reaktion oven pÄ 11. september. Carl Pedersen beskriver USAŽs rolle i verden gennem historien og stiller spÞrgsmÄlet, om USA fÞrer den forkerte krig i Irak - en krig, som pÄ lÊngere sigt alvorligt vil skade USAŽs nationale sikkerhedsinteresser.

Carl Pedersen er fĂždt op opvokset i Englewood, New Jersey, en forstad til New York, og har boet i Danmark, siden han som studerende kom hertil. Han er cand.mag. i russisk og engelsk og ph.d. i engelsk fra KĂžbenhavns Universitet. Han har vĂŠret tilknyttet RUC og Syddansk Universitet, men er nu lektor ved KĂžbenhavns Universitet.