(0)

Den gode discipel - Bind 1

e-bok


NÄr Stuart Cuno sÊtter sig et mÄl, har han i sinde at nÄ det. Hans nyeste mÄl er, at han vil vÊre et godt menneske. Han tror dog ikke pÄ Gud og mÄ derfor opfinde sine egne regler for, hvordan man bliver et godt menneske til stor forundring for hans omverden.

PÄ samme tid er Stuart Cunos stedbror Edward Baltram ogsÄ i en samvittighedskrise, da han mener at vÊre Ärsag til sin bedste vens utide dÞd. Vekslende forestillinger imellem syndforladelse og selvmord driver til sidst Edward ud pÄ en rejse af underjordisk karakter.

Hver for sig forsÞger de at finde hoved og hale i godhedens og forlÞsningens mysterium for til sidst at mÞdes, da Stuart Cuno pludselig finder det nÞdvendigt at rÊkke hÄnden ud til Edward Baltram. En god gerning, der dog ender med et andet resultat end planlangt.

Iris Murdoch (1919-1999) var en irsk forfatter og filosof, der sÊrligt beskÊftigede sig med dualistiske spÞrgsmÄl som godhed og ondskab. Iris Murdochs filosofiske ideer smittede af pÄ hendes skÞnlitterÊre forfatterskab, der ogsÄ tager netop samme spÞrgsmÄl om menneskets gode og dÄrlige sider, om moral, etik, kÊrlighed og ondskab op.