(3)

Den inderste fare II

ljudbok och e-bok


Birgithe Kosovic modtager i 2019 Politikens Litteraturpris for Den inderste fare, hendes biografiske roman i to bind om Erik Scavenius

Hvor meget af din frihed vil du ofre for freden? Hvor meget af din fred vil du ofre for friheden?

Den inderste fare II fuldender fĂžrste binds politisk-personlige romanportrĂŠt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssĂžn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.

Det er 1942. Igennem to og et halvt Ă„r har udenrigsminister Erik Scavenius kĂŠmpet for Danmarks selvstĂŠndighed under besĂŠttelsen, da kongen har pĂ„kaldt sig Hitlers vrede. En ny rigsbefuldmĂŠgtiget, gestapochef Werner Best, bliver sendt til KĂžbenhavn: Nu skal landet nazificeres. Scavenius anser nu sin rolle som beskytter af land og folk for udspillet og vil gĂ„ af. Men den nye rigsbefuldmĂŠgtigede, der ikke kun er en elegant og kultiveret yngre mand, men ogsĂ„ er kendt som ’Blodhunden fra Paris’, tvinger ham til som statsminister.

En dans om magten begynder mellem de to mÊnd. Men hvem er den stÊrkeste? Hvor gÄr grÊnsen mellem underkastelse og integritet? Og hvad er det for en slags venskab, der vokser frem mellem dem?

De to mÊnd holder ikke kun de danske jÞders skÊbne i deres hÊnder. OgsÄ for hinanden ender de med at spille en livsafgÞrende rolle.


UpplÀsare: Birgithe Kosovic
LĂ€ngd: