(0)

Den juridiske virksomhed

e-bok


"Retten synes at vĂŠre med som en uundvĂŠrlig fĂžlgesvend i sammenhĂŠnge hvor mennesker virker sammen. Samfund og lov, stat og ret er tvillingepar der gĂ„r hĂ„nd i hĂ„nd, tilsyneladende som en slags social naturlov der virker lige sĂ„ uafvendelig som de lovmĂŠssigheder der bestemmer menneskers biologiske udviklingsbetingelser. Det er derfor ikke sĂŠrt at retsteoretikere og filosoffer i tidens lĂžb har fĂžrt – og stadig fĂžrer – hĂ„rdnakkede diskussioner om rettens vĂŠsen, betydning og funktion. Retsbegrebet er sĂ„ at sige indbefattet i samfundsbegrebet."

I "Den juridiske virksomhed" diskuterer professor i retsvidenskab Ole Krarup det danske retsvĂŠsen, dets plads i samfundet og de problemer og udfordringer, der fĂžlger med det. Bogen beskĂŠftiger sig med emner som strafferet, privatret, retfĂŠrdighed, rettens klasseafhĂŠngighed og lighed for loven.

"Den juridiske virksomhed" udkom fĂžrste gang i 1987.

Ole Krarup (1935-2017) var en dansk professor i retsvidenskab, der deltog aktivt i samfundsdebatten og hÞjt profilerede retssager. Ole Krarup var i flere Är medlem af Europa-parlamentet for FolkebevÊgelsen mod EU og folketingskandidat for Enhedslisten. Han var hele sit liv en vigtig stemme pÄ den yderste venstreflÞj i dansk politik.