(0)

Den kronologiske uskyld

e-bok


Den danske sociolog Henrik Dahl beskriver sin egen generation af danskere fĂždt mellem det store boom i starten af 1960’erne og oliekrisen i 1973. Det er en generation, der i sĂ„ hĂžj grad bestĂ„r af modsĂŠtninger og subkulturer, at mange slet ikke ser den som en egentlig generation. Denne opfattelse gĂžr Henrik Dahl op med i "Den kronologiske uskyld".

Noget af det, der i hĂžj grad definerede generationen, som Henrik Dahl kalder ’bĂžrnehavegenerationen’, er, at det i disse bĂžrns barndom for fĂžrste gang blev normalt, at begge forĂŠldre arbejdede uden for hjemmet, og bĂžrnene derfor voksede op med to autoriteter: Deres forĂŠldre og de pĂŠdagoger, der passede dem i de fleste af dĂžgnets vĂ„gne timer.

Henrik Dahl (f. 1960) er en dansk sociolog, livsstilsforsker og politiker. I perioden 1988-1990 var han ansat som medieforsker ved DR og har efterfÞlgende undervist pÄ RUC og Copenhagen Business School. I offentligheden er Dahl sÊrligt kendt som livsstilsekspert fra DR1-programmet "Kender du typen?" og som politiker i folketinget for Liberal Alliance siden 2015.