(5)

Den lille pige med svovlstikkerne

ljudbok och e-bok


En lille fattig pige bliver juleaften sendt ud pÄ gaden for at sÊlge svovlstikker og tjene en smule penge til familien. Der er ingen, der vil kÞbe pigens svovlstikker, og hun tÞr ikke vende hjem uden penge. For at varme sig lidt tÊnder hun den ene svovlstik efter den anden. Ved svovlstikkernes flamme kommer noget utroligt og overnaturligt frem, som mÄske kan trÞste den lille pige i hendes nÞd.

H.C. Andersen (1805-1875) var en dansk forfatter og kunstner. Han er i dag verdensberÞmt for sine eventyr, der er oversat til mere end 160 forskellige sprog, og nogle af de mest elskede er "Den grimme Êlling", "Den lille havfrue", "Nattergalen", "Den standhaftige tinsoldat" og "Den lille pige med svovlstikkerne". Eventyrerne og deres fascinerende karakterer kendes af bÞrn sÄvel som voksne, og de er blevet filmatiseret og opfÞrt som teaterstykker et utal af gange. Fra populÊrkulturen kender vi bl.a. Disneys version af "Den lille havfrue" fra 1989 og "Frozen" fra 2013, som er lÞst baseret pÄ "Snedronningen". Som tak for Andersens store bidrag til litteratur for bÞrn fejres hans fÞdselsdag d. 2. april som International Children's Book Day.

GivingTales er en app som pÄ flere forskellige sprog tilbyder H.C. Andersens eventyr pÄ lyd og video. Her kan du bl.a. fÄ lÊst eventyr op pÄ dansk af Sofie GrÄbÞl og Nikolaj Coster-Waldau eller pÄ engelsk af Sir Roger Moore og Dame Joan Collins.

Saga Egmont er et digitalt forlag, som specialiserer sig i e-bÞger og lydbÞger. Forlaget er en del af Egmont Fonden, som gÞr en stor indsats for sÄrbare bÞrn og unge og har eksisteret siden 1920.


UpplÀsare: Bubber
LĂ€ngd: