(0)

Den senborgerlige verden

e-bok


"Jeg Ă„bnede telegrammet og sagde: "Han er dĂžd –", og da jeg sĂ„ op og mĂždte Graham Mills blik, blev jeg klar over, at han vidste hvem, inden jeg kunne fĂ„ sagt det. Han havde truffet Max, min fĂžrste mand, nogle fĂ„ gange, og naturligvis havde han hĂžrt alt om ham, han havde hjulpet mig med at fĂ„ tilladelse til at besĂžge ham i fĂŠngslet. "Hvordan?" sagde han med sin klanglĂžse, professionelle stemme og rakte hĂ„nden frem efter telegrammet, men jeg sagde: "Tog livet af sig!" – sĂ„ gav jeg ham det fĂžrst."

Nadina Gordimers roman "Den senborgerlige verden" fortÊller om livet under apartheid, hvor det kan vÊre nÊsten lige sÄ farligt at holde sig neutral som at deltage Äbenlyst i kampen mod styret.

Den sydafrikanske forfatter Nadine Gordimer (1923-2014) debuterede i 1938 med en novelle, der blev udgivet i Johannesburg Magazine. Sidenhen udgav hun en lang rĂŠkke romaner, hvoraf mange handlede om social og politisk uretfĂŠrdighed i Sydafrika under apartheidstyret. Nadine Gordimer var kendt for sin aktive deltagelse i bekĂŠmpelsen af apartheid og vandt i 1991 Nobelprisen i litteratur.