(6)

Den sidste af de vilde heste

ljudbok och e-bok


❀❀❀❀❀❀ Femina

”Nervepirrende roman, som man sluger rĂ„t – og tĂŠnker lĂŠnge over 
 Maja Lunde er en exceptionel fortĂŠller. I DEN SIDSTE AF DE VILDE HESTE viser hun igen sin tĂŠft – og passionen for at sĂŠtte fokus pĂ„ klimakrisen.”

Den sidste af de vilde heste er en fortÊlling hen over Ärhundreder om bÄde arternes overlevelse og deres menneskeskabte udryddelse, men ogsÄ om, at ét enkelt menneske kan gÞre en forskel.

1882. Da Mikhail betragter vildhestens kranium i sin hÄnd, er ligheden med en uddÞd art slÄende, kan det mon tÊnkes, at verdens Êldste hesterace fra Mongoliets hÞjland stadig findes? Dén, som nomaderne pÄ sletterne beretter om. Dén, som er et levn fra vores fortid.

1992. Drevet af en stĂŠrk forbundethed til vildhestene, etablerer Karin Hustai-reservatet i Mongoliet, for at give hestene, der nu kun lever i fangenskab, et sted at vende tilbage til. Men kan hestene, der lĂŠnge ikke har levet vildt og frit, overleve her?

2064. I en nedlagt norsk naturpark gĂžr Eva, hvad hun kan, for at redde de sidste vildheste og sig selv, mens naturen omkring hende hensygner under klimaforandringer, regnbĂžlger, mangel og afsavn.

Den sidste af de vilde heste er tre skĂŠbnefortĂŠllinger om tre menneskers ukuelige kamp for naturen – med en lille hest fra det mongolske hĂžjland som symbol pĂ„ naturens skrĂžbelighed OG et hĂ„b, der aldrig mĂ„ slukkes.

Maja Lunde er verdensberÞmt for sine romaner om mennesket og naturen.Efter sin internationale succes, Biernes historie, oversat til 40 sprog og vinder af den prestigefyldte norske Bokhandlerpris, er hun med Den sidste af de vilde heste tilbage med en storslÄet og varm fortÊlling om vores og verdens sÄrbarhed.

Maja Lunde (f. 1975) er en af Norges mest succesfulde nulevende forfattere. Hun er uddannet medieforsker fra Universitetet i Oslo.

Maja Lunde fik i 2015 sit store gennembrud med romanen, Biernes historie, som er den fÞrste uafhÊngige roman i Maja Lundes planlagte KLIMAKVARTET. Biernes historie modtog den prestigefyldte norske Bokhandlerpris og blev en international sensation. EfterfÞlgeren BlÄ udkom i 2017, og de to bÞger er solgt til over 40 lande. Det sidste bind i klimakvartetten, DrÞmmen om et trÊ, udkommer pÄ dansk i 2023.

Maja Lundes bĂžrnebog SnesĂžsteren fra 2018 blev den mest solgte bog i Norge i flere Ă„rtier.


UpplÀsare: Julie Riis
LĂ€ngd: