(839)

Den sidste gave

ljudbok och e-bok


”Jeg har en sidste gave til Marc,” siger den tidligere soldat BjĂžrn Schaap til sin ekskone Camilla en sommerdag i 2005, da han er pĂ„ besĂžg for at fejre Marcs femĂ„rs fĂždselsdag. Gaven er bare ikke en gave, men en hjemmelavet bombe. BjĂžrn har besluttet sig for at tage livet af sig selv, og med sig i dĂžden vil han have Camilla og Marc. FĂždselsdagshyggen bliver aflĂžst af et voldsomt brag, der kan hĂžres over store dele af Odense. RĂŠkkehuset sprĂŠnger i luften, og BjĂžrn og lille Marc bliver drĂŠbt pĂ„ stedet, men Camilla overlever mirakulĂžst den voldsomme eksplosion.

Da Camilla en uge senere vĂ„gner efter at have ligget i koma, modtager hun sit livs vĂŠrste besked. Hendes elskede Marc er dĂžd, og hun har mistet sit ene Ăžje og det meste af sin hĂžrelse. BjĂžrns uhyggelige plan har for altid ĂŠndret hendes liv. Nu begynder kampen for at leve med tragedien – en kamp, der aldrig helt vil ende. For der er et spĂžrgsmĂ„l, der hele tiden dukker op – hvordan kunne det nogensinde komme sĂ„ vidt, at en mand, hun havde stolet pĂ„, kunne tage hendes livs gave fra hende?

Dette er Camillas historie.

Heidi Korsgaard er en dansk forfatter, der har udgivet flere faglitterĂŠre bĂžger om forskellige emner. Hun har blandt andet udgivet den meget personlige bog ”NĂ„r kĂŠrligheden kammer over” (2007) om at leve i ubehagelige afhĂŠngighedsforhold. Men hun har ogsĂ„ udgivet flere bĂžger om netop det at skrive og udgive bĂžger, og er en del af foretagendet SkrivevĂŠrkstedet.


UpplÀsare: Iben Haaest
LĂ€ngd: