(0)

Den sidste kejserinde

ljudbok och e-bok


Kina i anden halvdel af 1800-tallet er prÊget af store omvÊltninger og begivenheder. Landet bliver angrebet af udenlandske magter og interne opgÞr truer med at vÊlte systemet indefra. I magtens centrum sidder den unge, viljestÊrke kejserinde Tzu Hsi, ogsÄ kendt som kejserinde Orkidé. I fire Ärtier holder hun landets rivaliserende fraktioner sammen, men livet som politisk leder krÊver store personlige ofre.

"Den sidste kejserinde" er en historisk roman om kejserinde Orkidés dramatiske liv og regeringstid, der i sidste ende medfÞrte Ching-dynastiets undergang.

Anchee Min (f. 1957) er en kinesisk-amerikansk forfatter. Hun blev fÞdt i Shanghai og voksede op under Mao Zedongs kulturrevolution, der medfÞrte uhyrlige levevilkÄr for kineserne. Med hjÊlp fra en amerikansk veninde, flygtede Min fÞrst til Singapore og derefter til USA, hvor hun lÊrte engelsk og uddannede sig pÄ universitetet. I 1994 debuterede hun med erindringsbogen "RÞde Azalea" om sin opvÊkst i Maos Kina. Siden har hun udgivet flere romaner og en opfÞlger til erindringsvÊrket.


UpplÀsare: Trine Runge
LĂ€ngd: