(1)

Den sidste rustbanker : Bogen om Bjarne Laustsen, tillidsmanden fra Nordjylland

ljudbok och e-bok


Hvis du tror, der kun er akademikere pÄ Christiansborg, skal du lÊse denne bog.

Bjarne Laustsen kom til verden pÄ et husmandssted uden strÞm og rindende vand i Himmerland i 1953. Han gik ud af skolen efter syvende. Han sparede selv op til at komme pÄ ungdomsskole og brÞd ud af familiens mÞnster med et svendebrev som maskinarbejder. Han blev fagligt aktiv i Dansk Metal og gik ind i politik. Og nu har han siddet i Folketinget i mere end 28 Är.

Men Bjarne er den samme rĂžde rebel som i begyndelsen, og han udfordrer sĂ„vel politiske modstandere som siddende socialdemokratiske ledere. Bjarne er partimand, men fĂžrst og fremmest tillidsmand for hele Nordjylland. Han er utrĂŠttelig enkeltsagspolitiker for de mange borgere, der kommer i klemme i system-Danmark. Og han er sidste medlem af den for lĂŠngst lukkede kaffeklub Rustbankerne.Den sidste rustbanker er en varm, vittig og vigtig historie om en ekstraordinĂŠr personlighed i dansk politik. Hans liv er i denne bog vĂŠvet ind i nyere Danmarkshistorie og ladet med stemningsfulde billeder, bramfri anekdoter – og en god portion af den sociale indignation, som stadig bĂŠrer Danmarks vigtigste parti.

Bjarne Laustsen, f. 1953, er uddannet maskinarbejder fra maskinfabrikken Norden i Aalborg Vestby. ByrÄdsmedlem i StÞvring 1986-94. Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, valgt i Nordjyllands Storkreds. FÞrste gang indvalgt 1992-94 og igen fra 1998 til i dag. Han har bestridt et hav af tillidsposter, blandt andet som mangeÄrig prÊsident for Beredskabsforbundet, kommitteret for HjemmevÊrnet, formand for den socialdemokratiske Metal-klub i Aalborg og medlem af bestyrelsen.

Rasmus Prehn, f. 1973, er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet og University of Leeds og har arbejdet som cykelsmed, kokkemedhjĂŠlper, pĂŠdagogmedhjĂŠlper, hĂžjskole- og gymnasielĂŠrer samt sekretariatsleder.ByrĂ„dsmedlem i Aalborg 2001-05. Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 2005, valgt i Nordjyllands Storkreds. Han er tidligere minister for udviklingssamarbejde, 2019-20, og minister for fĂždevarer, landbrug og fiskeri,2020-22. Han er forfatter til velfĂŠrds- og demokratidebatbogen Frihed til fĂŠllesskab, 2013, samt Det brune Aalborg – bogen om Aalborgs brune vĂŠrtshuse, 2017.


UpplÀsare: Flemming Enevold
LĂ€ngd: