(0)

Den skjulte sandhed : konspirationsteorier, magt og konflikt

e-bok


Regeringen putter noget i drikkevandet, der gÞr dig lydig. JÞderne kontrollerer alle verdens medier og regeringer, og det var i virkeligheden amerikanerne selv, der stod bag angrebet pÄ World Trade Center, samtidig med at det ogsÄ var Osama bin Laden. Intet er, som det ser ud, og der er skjulte krÊfter overalt, som undertrykker os.

FortÊllingen om skjulte krÊfters indflydelse pÄ verdens gang dukker op med stadig stÞrre hyppighed, men hvad skal man egentlig mene om konspirationsteorier? Er det farlige fortÊllinger, som peger direkte frem mod politisk vold og terror, eller er det harmlÞse og farverige fortÊllinger med en vis underholdningsvÊrdi, som vi ikke behÞver at tage sÊrligt alvorligt? Og kan man i det hele taget skelne mellem sande og falske konspirationsteorier?

Bogen undersÞger fÊnomenet konspirationsteorier ud fra en rÊkke analytiske tilgange og giver et bud pÄ hvordan de opstÄr, hvorfor de eksisterer og hvorledes det kan vÊre, at vi tilsyneladende bliver ved med at fascineres af fortÊllingernes afslÞring af en skjult sandhed. Konspirationsteorien kÊdes sammen med fÊnomenerne magt og konflikt og analyseres som en sÊrlig fortÊlleform, hvor det strukturerende princip for fortÊllingen er forklaringen pÄ, hvorledes, hvorfor og hvem der holder noget skjult.

I lÞbet af bogen prÊsenteres og analyseres mange af de konspirationsteorier, der har floreret i historien, og dem der aktivt fortÊlles i dag pÄ internettet og de sociale medier.