(1)

Den sorte greve - Napoleons rival og den virkelige greve af Monte Cristo

ljudbok


Den utrolige, sande historie om den virkelige greve af Monte Cristo. Et betagende stykke historisk detektivarbejde, der bringer den mand til live, der har inspireret heltefigurerne i de litterĂŠre klassikere Greven af Monte Cristo og De tre musketerer.

Hovedpersonen i DEN SORTE GREVE, general Alex Dumas, er en mand, der er nĂŠsten ukendt i dag. Hans historie er derimod verdenskendt, for hans sĂžn, den store 1800-talsforfatter Alexandre Dumas, brugte sin fars liv og skĂŠbne som forlĂŠg til nogle af litteraturhistoriens mest elskede helte.

Bag de utrolige litterÊre eventyr, Alexandre Dumas skabte, var den nÊsten endnu mere utrolige hemmelighed, at den virkelige helt var sÞn af en sort slave fÞdt pÄ den franske koloni Saint-Domingue, og som endte med at nÄ hÞjere op ad den hvide verdens sociale rangstige, end nogen sort mand fÞr og lange tider efter ham.

DEN SORTE GREVE er bÄde en medrivende spÊndingshistorie, et levende historisk indblik i Frankrig i tiden under og efter Den Franske Revolution og Napoleon Bonapartes vej til magten. En fantastisk skÊbneberetning om den usÊdvanlige mand, der var far til en af Ärhundredets stÞrste franske forfattere, og en smuk og bevÊgende historie om kÊrligheden mellem far og sÞn.

Tom Reiss (f. 1964) er amerikansk forfatter og journalist bosiddende i New York. Reiss har vundet den prestigefulde Pulitzerpris for DEN SORTE GREVE og er nomineret til National Book Critics Circle Award.

"Bedre fortélling om revolutionstiden kan man ikke lése." ★★★★★★

- Bent BlĂŒdnikow, Berlingske

"Fascinerende og fremragende biografi om personen, der var forbilledet for Dumas' grevelige hĂŠvner, hans egen far, mulatten Alexandre Dumas (...) Et velskrevet panorama og portrĂŠt af den dramatiske og historiske overgang fra 1700-tallets rationalisme til 1800-tallets romantik" ♄♄♄♄♄

- Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Tom Reiss bygger sin historie pÄ grundig research af dokumenterne fra den tid. De bekrÊfter alle, hvor storslÄet et menneske Alex Dumas, som han kaldte sig efter sin sorte mor, var. Og bogen er der ogsÄ kun pÊnt at sige om."

- Bo BjĂžrnvig, Weekendavisen

"... det er lĂŠnge siden, at man har oplevet Den franske Revolution sĂ„ levende, som det sker her. Mon ikke en hel del vakse drenge kunne lokkes vĂŠk fra computeren og lĂŠse denne spĂŠndende bog - mĂ„ske sammen med far? Ros til forlaget for at have genoplivet en ĂŠgte musketer." ★★★★★

- Gerhardt Eriksen, Jyllands-Posten

"En bog, der er en fornĂžjelse at fĂ„ fingre i for enhver mand med drengesindet i behold." ★★★★★

- Arne Mariager, Jyske Medier

"Den sorte greve er en interessant bog - og spĂŠndende som en skĂžnlitterĂŠr fortĂŠlling. Man skulle nĂŠsten tro, det var den sorte greves sĂžn, forfatteren Alexandre Dumas, der havde fĂžrt pennen. "

- HelsingĂžr Dagblad