(0)

Den spanske pave

ljudbok och e-bok


Historisk roman. I 1492 blev den spanske kardinal Rodrigo Borgia valgt til pave. Herefter fulgte en dramatisk Ă„rrĂŠkke, hvor Borgia slĂŠgten gjorde sit for at vokse sig stadigt stĂŠrkere

Den italienske renĂŠssance fandt sted i perioden ca. 1450 – 1520 og var en stor periode i kunstnerisk henseende. OgsĂ„ det politiske liv udviklede sig eksplosivt i denne periode, hvor isĂŠr de mange smĂ„ fyrstedĂžmmer i Italien sĂžgte at opbygge magtcentre. En stĂŠrk deltager i denne kamp for indflydelse var pavedĂžmmet, der herskede over kirkestaten. De skiftende baronfamilier pĂ„ pavestolen sĂžgte i Romagna forgĂŠves at skabe en sĂŠrlig stat for netop deres familie og kĂŠmpede hĂ„rde kampe om indflydelse i det centrale Italien.

Med den spanske familie Borgia i det hÞjeste embede blev Þnsket om at oprette denne stat virkelighed. Familien var pÄ én gang meget socialt bevidst og magtfokuseret, hvilket fÞrte til voldsomheder, som er gÄet over i historien. Dog var borgiaerne ikke vÊrre forbrydere end andre samtidige. De evnede blot at udfÞre skabelsen af den nye stat, som andre mÄtte opgive, og anvendte den smukke datter Lucrezia som handelsvare til fremme af deres formÄl.


UpplÀsare: Claus Wedel
LĂ€ngd: