(0)

Den tid den sorg

ljudbok och e-bok


Henrik vokser op i en stĂžrre dansk provinsby, som sĂžn af en dominerende dommer. Barndomshjemmet bĂŠrer prĂŠg af patriarkaten, dommeren, og det borgerskab som familien tilhĂžrer. Henrik har svĂŠrt ved at finde fodfĂŠste i livet. Blive sig selv. VĂŠre sig selv.

"Den tid den sorg" er en stÊrk roman om bÄndet mellem far og sÞn, et bÄnd, der er skabt i kÊrlighed, men som ogsÄ forvolder dem begge megen smerte livet igennem.

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev fÞdt i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-Ärig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfÞlgende over prosaen og skrev bÄde romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund prĂŠger en del af hans forfatterskab, hvor sĂŠrligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i lĂžbet af sin karriere en lang rĂŠkke anerkendelser. Her kan blandt andet nĂŠvnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.


UpplÀsare: JÞrgen Teytaud
LĂ€ngd: