(0)

Den tolvte knap

ljudbok och e-bok


En vÊrdifuld og sagnomspunden historisk genstand, Kong Karl XII's tolvte knap, forsvinder fra et museum i Stockholm. I dens sted placeres en dÄrlig kopi, og i kÞlvandet pÄ tyveriet finder man lig efter lig. KriminalkommisÊr Vesper Johnson tilkaldes straks, men han erkender hurtigt, at han har brug for hjÊlp fra sin charmerende og snarrÄdige ven, fotografen Harry Friberg. Sammen forfÞlger de sporet af dÞd og ulykke som rammer alle, der kommer i kontakt med den forbandede knap.

Historierne om den svenske fotograf Harry Friberg og hans gode ven kriminalkommisÊr Vesper Johnson, der i fÊllesskab opklarer bÄde mystiske og makabre forbrydelser med gamle Stockholm som et smukt baggrundstÊppe.

BĂžgerne i serien kan lĂŠses uafhĂŠngigt af hinanden.

Stieg Trenter (1914-1967) var en svensk krimiforfatter, der af mange i hans hjemland anses for at vÊre ophavsmand til den moderne svenske krimi. Stieg Trenter blev sÊrlig kendt for krimierne om Harry Friberg og sine tidsbilleder af Stockholm og byens miljÞer. Efter Stieg Trenters dÞd, skrev hans enke, Ulla Trenter, videre pÄ historierne om Harry Friberg.

Stieg Trenter modtog Sherlock-Prisen for krimien "Narr pÄ nocken"i 1956


UpplÀsare: Peter Milling
LĂ€ngd: