(12)

Den totale rus

ljudbok och e-bok


Den fĂžrste omfattende undersĂžgelse af sandheden bag brugen af narkotika i Det Tredje Rige. En ĂžjenĂ„bnende bog, der skildrer begivenhederne i Nazityskland og pĂ„ de europĂŠiske slagmarker i et nyt perspektiv – fra begyndelsen i 1933 til undergangen i 1945.

Det Tredje Rige var gennemsyret af stoffer: kokain, heroin, morfin og frem for alt metamfetamin, som blev brugt af alle fra fabriksarbejdere til husmÞdre og var afgÞrende for troppernes modstandskraft. Brugen af narkotika pÄ de allerhÞjeste niveauer svÊkkede ogsÄ evnen til at tage beslutninger, nÄr Hitler og hans fÞlge sÞgte tilflugt i potentielt dÞdelige cocktails af stimulanser, administreret af lÊgen dr. Morell, efterhÄnden som krigens gang vendte sig mod Tyskland. Selvom narkotika ikke alene kan forklare 2. Verdenskrig eller krigens udfald, Êndrer det vores forstÄelse af krigen.

DEN TOTALE RUS tilfĂžjer en manglende brik til historien.

Norman Ohler (f. 1970) er en tyskfĂždt romanforfatter og journalist. Han er mest kendt for sit ikke-fiktive vĂŠrk "Den totale rus" fra 2015, der afdĂŠkker brugen af euforiserende stoffer i Hitlers Tredje Rige. Bogen blev en New York Times-bestseller og er oversat til 25 sprog.


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: