(0)

Den tredje historie

ljudbok och e-bok


I 1930’erne rejser den unge danske manuskriptforfatter Thomas Larsen til Berlin for at vĂŠre en del af den pulserende filmindustri, der fĂžlger med Tysklands turbulente udvikling. Thomas mĂžder ikke bare en underholdningsindustri, der lugter mere og mere af lĂžgn og propaganda, men ogsĂ„ en kĂŠrlighed, som han i sin ellers meget vilde fantasi aldrig har drĂžmt om.

"Den tredje historie" er baseret pĂ„ en virkelig historie om den kontroversielle unge manuskriptforfatter Thomas Larsen. Romanen giver et spĂŠndende indblik i den tyske filmindustri og den uhyggelige udvikling, der tog fart i alle dele af samfundet i 1930’erne.

Forfatter og oversÊtter Henrik Andersen (f. 1966) voksede op pÄ Fyn, men har siden 1998 boet i udlandet, blandt andet i Barcelona, Berlin og de sidste 15 Är i Stockholm. Han debuterede i 1995 med romanen "De skyldfri" og har siden skrevet en rÊkke anmelderroste romaner. Henrik Andersen blander gerne fiktive fortÊllinger om politik, eksistens og skÊbne med historiske begivenheder og perioder. Hans roman "Beskyttelseszonen", der blev nomineret til DR Romanprisen i 2012, portrÊtterer livet i DDR og Tyskland efter murens fald. Henrik Andersen blev tildelt det treÄrige forfatterlegat fra Statens Kunstfond i 2005.


UpplÀsare: Peter BÞttger
LĂ€ngd: