(0)

Den tynde luft

e-bok


Ethvert rejseselskab har sin egen interne sociale dynamik, og det er nÊrmest uundgÄeligt, at den tilbagetrukne Freja bliver udelukket fra resten af gruppen under rejsen til Peru. Den eneste hun har en nogenlunde fornuftig kontakt til er Jesper. Derfor er det ogsÄ ham, hun sÞger trÞst og omsorg hos efter et brutalt overfald pÄ turistbussen. Hjemme i Danmark venter Sigrid, der bruger tiden alene til at overveje sit Êgteskab med Jesper og deres fÊlles fremtid.

I Den tynde luft afsþger Lise Andersen tre menneskers tilvérelse og retter et skarpt þje mod de valg, de – og vi – tréffer, og de forbindelser, vi danner i lþbet af et liv.

Uddrag af bogen:

Der er ujÊvnt i vejsiden, jeg mÄ fÞle mig frem i mÞrket for ikke at falde. Luften er tung som lige fÞr torden. Bussen er stoppet et sted, der er tÊt bevokset med buske, grÞnne gevÊkster og trÊer. Der er en lugt af rÄd omkring os, som om der er en sump i nÊrheden med rÄdnende planter.

NÄr man har vÊnnet sig lidt til mÞrket, dukker skikkelserne efterhÄnden op for ens blik.

Vi klumper os sammen foran bussens dÞr for hurtigt at komme tilbage til det, vi kender. Vi stÄr sÄ tÊt, at vi rÞrer hinanden. Der er en skarp lugt af sved og angst.

Foran os og omkring os er der nok en halv snes mĂŠnd.

Om forfatteren:

Lise Andersen er fĂždt i Aalborg i 1945. Hun debuterede i 1991 med en digtsamling. Hun har skrevet bĂžrnebĂžger, romaner, noveller, lyrik m.m. – forelĂžbig 23 titler. Hun har boet og arbejdet som sundhedsplejerske i flere udviklingslande, hvilket ogsĂ„ afspejler sig i hendes forfatterskab.