(2)

Den Udvalgte

ljudbok och e-bok


Gregorius synes fra fÞdslen dÞmt til en uhellig skÊbne: Han er nemlig barn af et incestuÞst sÞskendeforhold og ender, trods sine forsÞg pÄ at hÊve sig over sit ophav, med selv at reproducere samme synd. Ganske uvidende om deres familieforhold, bliver han gift og fÄr bÞrn med sin biologiske mor. Men selv denne grotesk-nedarvede, skyldlÞse synd Êndrer ikke ved, at Gregorius er den guddommeligt udvalgte, der ad de mest snÞrklede stier som pave skal fÞre kirken ind i en ny hÞjtid.

Den Udvalgte er et sent mestervÊrk af den aldrende Mann. Her gennemspiller han i et lystigt, til tider nÊrmest komisk tonefald, forfatterskabets grundtema: SkÊbnens og de hylende drifters evige triumf over det civiliserede liv. Men ogsÄ det enestÄende individs mulighed for med sin charme og klÞgt at puste moral og fremskridt ind i verden.

Den Udvalgte er en stor og kompleks fortĂŠlling om skyld og nĂ„de, synd og tilgivelse. Romanen er skrevet med Manns eminente psykologisk indsigt og skarpe filosofiske blik for at skildre eksistensens brudflader. Bogen er et stilistisk kunststykke i sin sproglige transformation af middelaldereposset til moderne prosa – mesterligt nyoversat af Per Øhrgaard, der ogsĂ„ har skrevet bogens efterskrift.


UpplÀsare: Michael Moritzen
LĂ€ngd: