(26)

Den unge brud

ljudbok och e-bok


Den unge, viltre Viscount Sherringham – af venner og familie kaldet Sherry – lever et ekstravagant liv, hvor udgifterne langt overstiger indkomsten. Men for at kunne bruge af den kapital, hans afdĂžde far har efterladt ham, er han nĂždt til at gifte sig. Efter en afvisning fra den smukke Isabella Milborne og et skĂŠnderi med sin mor og morbror, farer Sherry af sted mod London. Dog fĂžrst efter i hast at have svoret, at han vil gifte sig med den fĂžrste kvinde, han mĂžder pĂ„ sin vej.

Det bliver den sky og foréldrelþse Miss Wantage, som har véret hemmeligt forelsket i Sherry, siden de var bþrn. Gift bliver de – men hvordan skal égteskabet med den umodne Viscount Sherringham, som hellere ville have haft Isabella, nogensinde blive lykkeligt?

Georgette Heyer tager os i "Den unge brud" med tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor den engelske lavadel er i centrum, komplet med alle de forelskelser og forviklinger, som ogsÄ Heyers forbillede Jane Austen var en mester i.

Georgette Heyer (1902-1974). Engelsk forfatterinde, bedst kendt for sine historiske romancer, der foregÄr i fÞrste halvdel af 1800-tallet. Hun udgav sin fÞrste roman som 19-Ärig og blev hurtigt populÊr blandt lÊserne. Heyer har, af eftertiden, isÊr fÄet ros for sin evne til at ramme tonen og detaljerne i de historiske miljÞer, hun beskriver.