(3)

Den usynlige bog

ljudbok och e-bok


Bach-entusiast, alenefar og manuskriptvaluar Saxo Haussmann er hovedarkitekten bag Det Kongelige Biblioteks nye store satsning, udstillingen Den usynlige bog. Ud over en ganske sĂŠrlig bog rummer udstillingen nogle af verdens mest sjĂŠldne bĂžger om magi og dĂŠmoner, og den skal vises under hvĂŠlvingerne i den gamle del af Biblioteket.

For at fejre fÊrdiggÞrelsen af Den usynlige bog inviterer Bibliotekets direktion en lille eksklusiv gruppe bidragsydere til et sÊr- arrangement, fÞr udstillingen Äbnes for publikum. 13 personer deltager i, hvad der skal vÊre en helt sÊrlig festaften i den gamle kÊlder. Men noget gÄr galt. En enorm orkan lÊgger KÞbenhavn uden strÞm. Og med ét er Saxo og gÊsterne uhjÊlpeligt fanget i den stort set mÞrklagte kÊlder fra 1600-tallet, mange meter under den massive biblioteksbygning.

Selskabet indstiller sig pÄ at vente i halvmÞrket og fÄ det bedste ud af aftenen. Men situationen bliver uholdbar, da en af deltagerne pludselig findes dÞd. Saxo mÄ opklare sagen, fÞr endnu et mord finder sted.

Om forfatteren:

Claus Lund Rosenkilde er uddannet Bibliotekar og har efterfÞlgende lÊst Litteraturvidenskab. Han har arbejdet som bÄde bibliotekar og arkivar, fÞr han grundlagde forlaget Rosenkilde & Bahnhof som han ejede og drev i 15 Är. Forlaget udgav mange forskellige genrer, men fokuserede sÊrligt pÄ klassiske krimier. Den usynlige bog er hans skÞnlitterÊre debut.