(1)

Den vilde jomfru

ljudbok och e-bok


DEN VILDE JOMFRU er en romantisk hÞjstemt, drilsk og bittersÞd roman, der i en frit fabulerende fortÊlling sÊtter kulÞr pÄ et slÊgtstrÊ i fem generationer med stÊrke kvinder og flygtige mÊnd.

Romanens titelfigur og centrale skikkelse vokser op i Frankrig i en velstÄende, hÞjborgerlig familie. En passioneret forelskelse leder til et opgÞr med familien, og hun stikker af til Island med den gÄdefulde, men neurotiske mand. Forbindelsen bliver kort, barsk og bitter.

DEN VILDE JOMFRU tager os med ud og ind gennem lukkede dÞre i familiens store huse, vÊkker de dÞde til live og gengiver slÊgtens hemmeligheder og intriger: Vi mÞder moren Marguerite, der ligesom sine sÞstre besidder en udtalt mangel pÄ talent for Êgteskabet, bedstemoderen, den fejrede skÞnhed Fanny Louise, som har fanget sin muntre mand, ingeniÞren Antoine, i et hÄrfint net. Fanny Louises egen mor dÞde i barselssengen og efterlod sig en sÞnderknust Êgtemand, den elskelige stamfader, Papa.

Anne Chaplin Hansen (fÞdt 1924) er dansk forfatter, oversÊtter og teater- og litteraturanmelder. Med en fransk mor har Anne Chaplin Hansen et nÊrt forhold til Frankrig, hvor ogsÄ mange af hendes bÞger foregÄr. Hun er uddannet cand. mag. i 1951 og har siden 1955 arbejdet som anmelder ved Jyllandsposten. I 1956 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen OLIVENLUNDEN.