(0)

Den virkelige fare i den farlige alder

e-bok


”Ingen sygdom skrĂŠmmer som krĂŠft. Det er dog nĂŠppe alene dens heftige og ret pludselige stigning, der indjager skrĂŠk. Der er desuden noget kometlignende ved dens optrĂŠden. Ligesom kometen bevĂŠger ogsĂ„ den sig tilsyneladende uden for den almindelige orden og vĂŠkker derfor stor angst hos uvidende menneskebĂžrn. Sammen med det uforklarlige, det gĂ„defulde, forsvinder heldigvis ogsĂ„ rĂŠdslen.”

I starten af det tyvende Ärhundrede oplevede man en voldsom stigning i krÊfttilfÊldene i Danmark. Faktisk var andelen af befolkningen, der fik krÊft, stÞrre i KÞbenhavn end i nogen anden europÊisk hovedstad. Alfred Bramsen sÊtter fokus pÄ denne uhyggelige udvikling og spÞrger, hvorfor der ikke er blevet forsket mere i Ärsagen til krÊftstigningen, og hvordan man kan forebygge udviklingen sÊrligt hos den Êldre del af befolkning, hvor risikoen for krÊft var langt stÞrre end hos den yngre.

”Den virkelige fare i den farlige alder” udkom fþrste gang i 1911.

Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlĂŠge og forfatter, der udgav en lang rĂŠkke bĂžger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lĂŠgmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere vĂŠrker af Vilhelm HammershĂži, om hvem han udgav to bĂžger.