(0)

Den zebrastribede ligvogn

e-bok


Alle spor i sagen pegede mod den suspekte kunstmaler Burke Damis – den zebrastribede ligvogn, issylen, det nedgravede lig, det forladte barn i bilen, den blodplettede hat.

Privatdetektiven Lew Archer undrer sig derfor ikke, da han bliver engageret af rigmanden oberst Blackwell, hvis datter er ved at kaste sig ud i et forhastet giftermĂ„l med Damis. Hans opgave er fĂžrst og fremmest at undersĂžge de mange uhyggelige begivenheder, der synes at klĂŠbe til Damis‘ fortid, men han opdager snart, at alle de lĂžsninger, der ligger lige for, er fĂŠlder anbragt af en kold og beregnende morder.

Et endelÞst skakspil med menneskelige brikker tager sin begyndelse. Fra Californiens solbeskinnede byer, over Los Angeles til Mexico og Lake Tahoe gÄr jagten pÄ en bestialsk forbryder, en morder, der slÄr til igen og igen 


Kenneth Millar (1915-1983) var en amerikansk-canadisk forfatter, der skrev mange af sine vÊrker under pseudonymer, hvoraf Ross Macdonald var et af dem. Han var sÊrligt kendt for sine hÄrdkogte kriminalromaner, som udover forbrydelser og "whodunit"-elementet, indeholdt en psykologisk indsigt i karaktererne, som var ny for genren. Millars vÊrker regnes som nogle af de bedste amerikanske krimier.