(0)

Deres bedste kamp

e-bok


"AmatĂžrer fra et lille land

Vi har hĂžrt det for tit, det sludder om, at vi ikke skal spise kirsebĂŠr med de store.

SelvfĂžlgelig skal vi det.

Vi er amatĂžrer, men vi er ikke sĂ„ ringe endda. I fjor var vi verdens bedste idrĂŠtsnation – hvis man tager folketallet i betragtning. Et af verdens stĂžrste ugeblade havde regnet ud, at vi er nr. 2, men havde glemt badminton og et enkelt sejlsportsresultat.

SĂŠrt, at vi alligevel har en sportslig mindrevĂŠrdsfĂžlelse. Men det har vi. Og det klĂŠder os ikke."

Knud Lundberg satte sig i 1962 for at skrive en hyldest til de stĂžrste danske idrĂŠtstalenter – han selv mĂ„tte naturligvis med pĂ„ listen. Han fortĂŠller blandt andre om ryttersken Lis Hartel, der fik at vide, at hun aldrig ville sidde pĂ„ en hest igen, efter hun under en graviditet var blevet lam af polio, men gjorde prognosen til skamme, da hun kĂŠmpede sig til en sĂžlvmedalje ved OL i Helsinki. Bogen fortĂŠller ogsĂ„ om den legendariske fodboldspiller Harald Nielsen, cykelrytteren Henry Hansen og svĂžmmeren Greta Andersen.

Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, forfatter og journalist, der prÊsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i bÄde fodbold, hÄndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store prÊstationer og blev efterfÞlgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang rÊkke bÞger om sport.