(176)

Det der skiller os

ljudbok och e-bok


En international bestseller om at finde sin vej i verden i jagten pÄ det gode liv, Êgte kÊrlighed og en identitet, man selv har valgt.

Det der skiller os er den amerikanske forfatter Brit Bennetts rþrende page-turner om familierelationer, kérlighed og raceforskel. Samtidig er den et fremragende portrét af det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne – og en roman, der med dyb empati udforsker vores forhold til fortiden, hvordan den former os, hvordan vi holder fast i den, og hvordan vi forsþger at undslippe den.

De enĂŠggede tvillinger Stella og Desiree Vignes vokser op i en lille sydstatsflĂŠkke befolket af sorte, der i 1950’ernes USA er fĂždt til et liv uden de hvides privilegier. De to piger er uadskillelige som bĂžrn og stikker som 16-Ă„rige af sammen fra byen og deres mor i troen pĂ„ et bedre liv. Men skĂŠbnen og deres livsvalg skiller dem ad, og tvillingerne ender med at leve to meget forskellige liv langt fra hinanden.

Desiree vender efter mange Är tilbage til barndomsbyen sammen med sin datter til et liv som sort. Stella derimod udnytter, at hun grundet sin lyse hud kan gÄ for at vÊre hvid og bosÊtter sig i Californien, hvor hun lever et liv som velhavende husmor med en mand og en datter, der ikke kender hendes ophav.

Selv adskilt af mange kilometer og lĂžgne er tvillingerne og senere deres dĂžtres skĂŠbner ulĂžseligt forbundet.

Det der skiller os er en medfĂžlende og begavet roman, der undersĂžger driften mod et bedre liv og den pris, vi er villige til at betale for at leve som en anden.

Romanen er Brit Bennetts store gennembrud. Den gik direkte ind som #1 pĂ„ New York Times’ bestsellerliste, forlag i over 30 lande har kĂžbt bogen, ligesom HBO har sikret sig filmrettighederne.

ONE OF BARACK OBAMA'S FAVORITE BOOKS OF THE YEAR

2021 WOMEN'S PRIZE FINALIST


UpplÀsare: Karin RÞrbech
LĂ€ngd: