(0)

Det dobbelte liv - om H.C Andersen

e-bok


"H.C. Andersens lange liv fra 1805 til 1875 falder nÊsten pÄ Ärstal sammen med det der i dansk (og nordisk) litteratur- og Ändshistorie med et ord kaldes: romantikken.

Han kommer fra samfundets socialt nederste lag og oplever en permanent opstigen, der placerer ham i det frembrusende borgerskab. Vejen hedder dannelsen, altsÄ uddannelsen, og betegner en kulturliggÞrelse eller socialisering, der bÄde gÞr ham rodlÞs og rodfÊster ham."

"Det dobbelte liv – om H.C. Andersen" bestĂ„r af en rĂŠkke analyser af H.C. Andersens eventyr, historier og rejseskildringer. Finn Barlby fokuserer bĂ„de pĂ„ en grundlĂŠggende analyse af teksterne, men ogsĂ„ pĂ„ hvilken ideologikritik og bagvedliggende tanke, der findes i H.C. Andersens forskellige tekster.

Finn Barlby (f. 1945) er en dansk forlÊgger, redaktÞr og forfatter. Han har skrevet og udgivet bÞger indenfor sÄ forskellige genrer som digte, noveller, debatbÞger, bÞrne- og ungdomsbÞger. Finn Barlby har modtaget flere priser og legater for sit arbejde, blandt andet Dansk Forfatterforenings H.C. Andersen Legat.