(1)

Det fjerde skud

e-bok


"Det fjerde skud" er Annie Mai Nielsens personlige beretning om skuddrabet pÄ hendes sÞn og hendes oplevelser af den efterfÞlgende retssag. Bogen rummer ogsÄ en kritik af retssystemet og anklagemyndighedens dobbeltrolle.

Den 1. december 2009 blev Annie Mai Nielsens sÞn, Michael "Mio" Nielsen, drÊbt af skud pÄ en parkeringsplads. Skuddene blev affyret af en politibetjent, der var pÄ patrulje, og som havde fÄet en indberetning om, at der foregik noget mÊrkelig pÄ parkeringspladsen. Men i stedet for at affyre et varselsskud, blev pistolen rettet mod Michael.

Betjenten blev efterfÞlgende frikendt for dÞdsvold. Annie Mai Nielsen stiller dog spÞrgsmÄlstegn ved mÄden det danske retssystem er bygget op pÄ, hvor politimyndigheden bÄde er anklager og undersÞger. Er det overhovedet muligt for myndighederne at lave en nÞgtern og objektiv undersÞgelse, nÄr de har dobbeltkasket pÄ. Og blev betjenten frikendt, fordi Michael havde en mildest talt broget fortid. En fortid i det kriminelle miljÞ, der startede kort efter han havde mistet sin far.