(0)

Det forliste himmerige - bind 1

e-bok


Teta Linek er en from kvinde, der lever sit liv gennem sin prÊstestuderende nevÞ, som hun kun er alt for villig til at forsyne med penge. Hun hÄber sÄ at sige, at en prÊst i familien vil kunne sikre hende en plads i himmeriget. Men Tetas nevÞ er ikke, hvad han udgiver sig for at vÊre, og hans fromme tante stÞtter et prÊstestudie, der for lÊngst er forlist.

Den Þstrigske forfatter Franz Werfel er blevet sammenlignet med Thomas Mann og Stefan Zwieg, og "Det forliste himmerige" er blandt hans stÞrste mestervÊrker. En klassiker, hvis forfatter har formÄet at tegne et sÄ spÊndende og kompliceret portrÊt af sin hovedperson, at lÊseren aldrig glemmer hende.

Franz Werfel (1890-1945) var en Þstrigsk forfatter, dramatiker og digter. Han udvandrede til USA ved nazisternes magtovertagelse og levede her frem til sin dÞd i 1945. Franz Werfel begyndte allerede at skrive historier som 11-Ärig og debuterede som bÄde digter og dramatiker i 1911. EfterfÞlgende udgav han en lang rÊkke romaner, essays, noveller og librettoer.

Franz Werfel er desuden blevet hÊdret med bÄde priser og legater, senest med en armensk pris, som blev ham tildelt posthumt i 2006.