(0)

Det griber om sig

e-bok


Tredje bind af Finn Methlings seksbinds erindringsvÊrk samler op, hvor bind to "Min fÞrste mohikaner" slap, og fortÊller om forfatterens ungdomsÄr.

I "Det griber om sig" har Methling for alvor lagt barndommen bag sig og er gÄet ind i de omtumlede teenageÄr. Samtidig er den politiske scene mindst lige sÄ omtumlet som ethvert teenageliv. Methling fortÊller blandt andet om, hvordan hans liv sammenflettes med store begivenheder pÄ den politiske scene.

Finn Methling (1917-2010), dansk forfatter og dramatiker. Skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne "FornÊgteren" (1950) og "Stjernefloden" (1959). Men det var som dramatiker, at Methling var sÊrligt kendt. Hans fÞrste scenestykke, "Dagen i morgen" (1950), blev opfÞrt pÄ det kongelige teater, og efterfÞlgende blev Methlings stykker opfÞrt flere steder bÄde i Danmark og i udlandet.

Finn Methlings erindringer bestÄr af seks muntre og oplysende bind, der pÄ den ene side giver et unikt indblik i forfatter og radiodramatikerens liv, men som samtidig fortÊller levende og nÊrvÊrende om livet op igennem det 20. Ärhundrede.