(0)

Det kan ikke ske her

ljudbok och e-bok


Hvad ville der ske, hvis USA fik en diktator? DET KAN IKKE SKE HER fra 1935 er en forudseende og advarende roman, der pÄviser, at det kan ske. I 1936 stiller Bezelius "Buzz" Windrip op som demokratisk prÊsidentkandidat med lovning om at genoprette USA som et stolt og rigt land med velstand og fremgang. Han advokerer for patriotisme og traditionelle amerikanske vÊrdier og slÄr let sine modstandere - heriblandt den siddende prÊsident Franklin D. Roosevelt. DET KAN IKKE SKE HER fortÊlles gennem Þjnene pÄ den liberale journalist Doremus Jessup, der fÞlger Windrips vej til prÊsidentposten og siden modarbejder hans regime ved at arbejde for undergrundsavisen Vermont Vigilance.

DET KAN IKKE SKE HER var oprindeligt en kommentar til fascismens fremgang i Europa - PrÊsident Windrip tager pÄ Hitler- og SS-maner total kontrol over regeringen - men romanen er i 2016 af flere medier blevet udrÄbt til "romanen, der forudsÄ Trump".

Sinclair Lewis (1885-1951) var en populÊr og berÞmt amerikansk forfatter, da han levede, men ogsÄ i dag er han populÊr. Han er isÊr kendt for sine satiriske og dystopiske beskrivelser af sociale institutioner og relationer.


UpplÀsare: Paul Becker
LĂ€ngd: