(0)

Det kristne menneskeliv. Del 3

e-bok


”NĂ„r vor Herre mĂždes med en alvorlig spĂžrger, der spĂžrger om Guds riges ting, da vil det vist nok ofte gĂ„ sĂ„ledes, at det, Herren svarer, forelĂžbig synes at vĂŠre noget andet end det, spĂžrgeren spĂžrger om.

Det gik i hvert fald sĂ„ledes, da han samtalte med den spĂžrgende Nikodemus. – Nikodemus begyndte samtalen med at sige: ’Vi ved, at du er en lĂŠrer kommen fra Gud!’ Og dertil svarede Jesus: ’Det vil jeg sige dig, og sĂ„ meget er vist, dersom nogen ikke bliver fĂždt pĂ„ ny, kan han ikke se Guds rige!’”

Emil Koch var i mange Ă„r prĂŠst ved St. Knuds kirke og GrĂ„brĂždre hospitalskirke. I ”Det kristne menneskeliv” har han samlet en lang rĂŠkke andagter, der knytter sig til hele kirkeĂ„ret. Tredje bind dĂŠkker perioden fra Hellig Trefoldigheds SĂžndag til 13. sĂžndag efter Hellig Trefoldighed. Bogen er fuld af spĂŠndende fortĂŠllinger og lignelser, som passer til denne tid af Ă„ret.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1906.

Emil Koch (1851-1924) var en dansk prÊst og forfatter. Han holdt en lang rÊkke foredrag pÄ hÞjskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang rÊkke bÞger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var bÄde Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.