(0)

Det land er mit

e-bok


”McGovern bare lo, en hul skraldende latter med mange spottende undertoner.

Cabell fik en fornemmelse af, at der var torden i luften.

McGovern var i strĂ„lende humĂžr, gik og nynnede for sig selv og bevĂŠgede skuldrene som en hund, der forbereder sig pĂ„ angreb. Det var et af tegnene. Et andet var den usĂŠdvanlige stilhed i fangernes hytte.”

Derek Cabell rejser til Australien i 1842 for at lave en masse hurtige penge og vende tilbage til England som en rig mand. Det Australien, han oplever, er imidlertid helt anderledes end det, han forestillede sig. Han fÄr arbejde i nÊrheden af den frygtede straffekoloni Moreton Bay, hvor han fÞrste gang mÞder den ondskabsfulde og snu Bob McGovern, der kommer til at sÊtte et grumt aftryk pÄ hele resten af hans tid i Australien.

Derek Cabell kÊmper mod mange farer i sin tid i Australien: tÞrke, oversvÞmmelse, ildebrand og vÊrst af alt ensomheden pÄ det enorme og nÊsten Þde kontinent. Romanen giver et udsÊdvanligt indblik i nybyggernes benhÄrde liv i 1800-tallets Australien, der var befolket af forbrydere, lykkejÊgere og aboriginere, der helst sÄ, at nybyggerne tog hjem og lod dem vÊre i fred.

”Det land er mit” udkom fþrste gang i 1934.

Brian Penton (1904- 1951) var en australsk forfatter og journalist. Han skrev for nogle af Australiens fþrende aviser heriblandt The Sydney Morning Herald, The Daily Express og The Daily Mail. Han udgav flere romaner i lþbet af sit liv, hvoraf sérligt debutromanen ”Det land er mit” skabte stor interesse over store dele af verden. Hans bþger er blevet oversat til flere forskellige sprog, heriblandt dansk.