(0)

Det liberalistiske manifest?

ljudbok


“Atlas Shrugged” er kendt som liberalismens uofficielle manifest. Skrevet af den russiskfþdte amerikanske forfatter, Ayn Rand, bliver den over 1000 sider lange bog igen og igen fremhévet som inspirationskilde for verdens stþrste ivérkséttere og liberale ténkere.

Det er mÄske ikke sÄ underligt, da det er fortÊllingen om et dystopisk USA, hvor en socialistisk stat kvÊler al intiativ til at innovere og forbedre industrien. Togbaner nationaliseres, socialismen gÞr sit indtog, og langsomt skrÊnter bÄde Þkonomien og befolkingens lyst til livet.

Men hvad er det ved denne murstensroman og forfatteren Ayn Rand, som kan fÄ selv de mest travle ivÊrksÊttere til at sÊtte sig i lÊnestolen og drÞmme? Hvorfor oversatte og genudgav Saxo Bank for egen regning bogen, og gav dem til enhver der ville have en kopi? Og hvordan pÄvirker boges os stadigvÊk i dag?

Lyt med, nÄr vi sammen med ivÊrksÊtter, investor og mangemillionÊr, Lars Tvede, forsÞger at forstÄ den filosofi, som har dannet skole for nogle af verdens mest magtfulde mennesker.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.